Nou servei de lloguer de bicicletes de neu a Port del Comte

Esportec portem la creativitat a la sang i dissenyem nous productes i serveis constantment. Us portem l’última novetat que us farà sentir noves sensacions sobre la neu de la mà d’un vehicle original i molt divertit a cavall entre la bicicleta de muntanya i els esquís.

 

Efectivament, estem parlant de la bicicleta de neu, un vehicle força popular als països alpins que està arrelant amb força a casa nostra.

 

També conegudes com a snowbike, bikeski o skibob, les primeres bicis de neu van aparèixer als Alps a finals del 1850 com un mitjà de transport de mercaderies còmode i ràpid en pobles aïllats durant els mesos d’hivern degut a la neu o el mal temps. No va ser fins després de la segona guerra mundial que es va començar a practicar com a esport, aconseguint el seu màxim grau de popularitat als anys 60 quan més de 23 països formaven part de la Federació Internacional de Skibob (FISB), l’organització que, amb seu a Viena, encara avui dia regula aquest apassionant esport d’hivern.

 

La snowbike consisteix a lliscar sobre una bicicleta adaptada a la neu. És a dir, enlloc de recolzar-se en dues rodes ho fa sobre uns petits esquís (footskis) que permeten baixar les pistes d’esquí d’una manera estable i fàcil d’usar. No s’ha de confondre amb la bicicleta tot terreny tipus “fatbike”, que no deixa de ser una btt amb rodes amples, generalment de claus, més idònies per a desplaçar-se per la neu.

 

La bicicleta de neu té tots els elements necessaris per baixar per les pistes d’esquí amb total seguretat. El centre de gravetat baix i el suport sobre tres punts de recolzament a la neu permeten mantenir l’equilibri sobre la bicicleta de neu, limitant el risc de caigudes. Uns bons amortidors i el manillar per controlar la direcció hi posen la resta.

 

El fet que sigui fàcil de fer servir i que no requereixi tant d’esforç com amb l’esquí o el surf de neu fa que la snowbike resulti ideal per a persones amb problemes físics, sobretot de genolls o d’esquena, així com per a persones amb mobilitat reduïda o algun tipus de discapacitat. 

 

Si no has provat mai la bicicleta de neu, el primer cop que la lloguis a l’estació d’esquí de Port del Comte hauràs de realitzar una hora de classe obligatòria on els nostres experimentats tècnics esportius de l’escola d’esquí Prepirineu t’ensenyaran a frenar, controlar la direcció i la velocitat, i alguns trucs bàsics per gaudir-ne amb la màxima seguretat. Per llogar la bicicleta de neu no cal que portis botes d’esquí. Amb unes botes de neu tipus “descansos”, l’equipació de neu corresponent i un bon casc ja en tindràs prou.

 

El nou servei de lloguer de bicicletes de neu a Port del Comte és fruit de la col·laboració amb la popular marca vallesana Artic Snow Bikes. Ara pots llogar-la al mateix peu de l’estació i experimentar noves sensacions sobre aquest giny dissenyat per divertir-te i descarregar adrenalina. Veuràs que no et resultarà difícil agafar-li la dinàmica des d’un bon inici.

 

Si ets aficionat de la bicicleta de muntanya i de l’esquí, la bicicleta de neu reuneix el millor de les dues disciplines. Prova-la durant tot un dia sencer de lloguer a l’estació d’esquí de Port del Comte i experimenta noves sensacions en aquesta modalitat d’esport de neu apassionant.