Esportec: Treballem amb les institucions

Des de fa uns anys, tant a l’escola d’esquí com amb la resta d’activitats que ofertem des d’ESPORTEC, treballem amb diferents organismes com el Departament de Joventut de la Generalitat de Catalunya o la Federació Catalana d’esports d’hivern. També treballem amb diferents consells esportius.

QUIN ÉS EL NOSTRE OBJECTIU?
Doncs seguim dues línies

  • Impulsar la iniciació i el coneixement dels esports al medi natural ja siguin esports d’hivern, de platja o d’aventura en les diferents modalitats i en cada zona de Catalunya ja siguin esports de neu o aventura al Pirineu i Prepirineu i esports de mar a la costa.
  • Educar, mitjançant l’esport, a respectar, gaudir, conviure, estimar i conèixer el nostre entorn amb complicitat dels tècnics esportius.

COM TREBALLEM?
Els programes que es desenvolupen conjuntament amb els consells esportius, federacions, etc. Pretenen donar una formació multiesportiva en les diferents modalitats d’esports segons la zona on es trobem. Aquestes activitats sempre son al medi natural i s’emmarquen dins l’àrea d’educació física dels centres educatius. Es fan diferents sessions tant a l’escola que les treballen els Mestres com a les sessió practiques on treballen els tècnics esportius de cada disciplina, ja sigui neu, aventura o mar.
Els programes s’estructuren de diferents maneres, ja sigui a través de sessions d’esquí alpí, surf de neu i esquí de Fons com de estades d’aventura de 2,3 o fins a 4 dies en un allotjament desenvolupant les activitats esportives d’aventura o de mar al medi natural.

A QUI S’ADREÇA?
Els diferents programes van enfocats a grups de població de 3r i 4t curs d’educació primària en el cas dels esports d’hivern, els que organitza la Federació Catalana d’Esports d’hivern; però també podem trobar programes que s’enfoquen a 5è i 6è en el cas del Departament de Joventut de la Generalitat de Catalunya, aquests programes es troben principalment als albergs que formen la Xarxa d’Albergs de la Generalitat de Catalunya, nosaltres treballem amb l’Alberg de l’Escala i l’Alberg d’Altafulla.

COM S’AVALUA?
Al ser programes esportius emmarcats dins del currículum d’educació física, moltes vegades comporten una avaluació de l’aprenentatge de l’alumne, per tant, les nostres tècniques fan una avaluació escrita de cada una de les participants en el programa d’aquesta manera ajudar a la docent amb unes notes numèriques per poder saber si el nen/nena participant al programa ha assolit els coneixements requerits. D’aquesta manera les nostres tècniques fan arribar a les docents un full avaluador emplenat per cada un dels participants al programa, aquest Mestre avaluarà al infant atenent els criteris d’avaluació establerts pel Departament d’Ensenyament.